Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
600 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Salt | |
125 g | Mozzarellaost | |
2 msk | Olivolja | |
3 st | Lagerblad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
2 dl | Grönsaksbuljong | |
80 g | Pecorinoost | |
1 msk | Färsk timjan | |
Gnocchi | ||
4 dl | Vetemjöl Durum | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt | |
750 g | Jordärtskocka |
Skala och koka jordärtskockorna. Låt dem svalna. Mixa jordärtskockorna till en slät puré. Blanda purén med durumvetemjölet på ett bakbord. Separera äggulorna från vitorna. Tillsätt äggulor och salt och arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 4 bitar, rulla dem till ?ngertjocka längder och skär längderna i centimeterlånga bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka gnocchin i omgångar tills de flyter upp. Plocka upp dem med hålslev och lägg dem i en skål med kallt vatten.
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken till tomatsåsen och krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv. Hetta upp en kastrull, tillsätt olja och stek löken mjuk tillsammans med vitlök, salt och svartpeppar. Tillsätt de krossade tomaterna, buljong, timjan och lagerblad. Låt alltsammans puttra i 30 minuter utan lock. Plocka bort lagerbladen och mixa sedan såsen slät.
Riv mozzarellan i små bitar och blanda med tomatsås och gnocchi i en ugnsform. Toppa med riven pecorinoost och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter eller tills osten har smält.
Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi”, skriven av Karoline Jönsson - Bonnier Fakta
Bild:
Karoline Jönsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria