Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Slaw | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
0,5 tsk | Kummin | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Citron | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 tsk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
480 g | Chorizo | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och tillsätt salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 25 min.
Slaw: Skölj fänkål, äpple och gurka. Strimla fänkålen och äpplet och hyvla långa remsor av gurkan. Ta inte med kärnhuset från gurkan. Blanda ihop yoghurt, citronsaft, honung, olja och kumminfrön i en stor skål och tillsätt de strimlade grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
Stek korven i lite olivolja i en varm panna.
Servera korven med råstekt potatis och äpple- och fänkålssallad.
Näringsvärde: Kcal: 601, Fett: 35 g, Protein: 24 g, Kolhydrater: 45 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt