Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
3 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Vetemjöl | |
0,5 msk | Standardmjölk | |
3 msk | Råsocker Strö | |
4 st | Äpple Royal Gala | |
80 g | Pistagenötter | |
75 g | Smör | |
1 msk | Honung |
Sätt ugnen på 200°. Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över 1/3 av smöret och strö över 1/3 av råsockret.
Baka i mitten av ugnen 20 min. Skala eventuellt och grovhacka nötterna. Smält resten av smöret och tillsätt resten av råsockret, honung, mjölk och mjöl. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar lite.
Rör ner nötterna. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fördela toscasmeten på äppelhalvorna och fortsätt baka i mitten av ugnen ca 10 min tills de börjar få fin färg. Vispa grädden lätt och servera till.
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel