Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålstabbouleh med oumphspett och tomat- och myntadipp
Mari Bergman

Blomkålstabbouleh med oumphspett och tomat- och myntadipp

40 minMedel
411,90 kr
4 portioner 58,25 kr per portion
En riktigt nyttig och god tabbouleh gjord på finhackad blomkål, tomat, mynta och persilja. Passar perfekt till de ugnsgrillade Oumphspetten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Oumphspett
8 stGrillpinnar
560 gVegetariska produkter
1 mskOlivolja
Tomat- och myntadipp
30 gCitron, (0,3 st)
400 gKvisttomater
2 tskHonung Flytande
50 gPinjenötter
1 stRöd Paprika
2 krmSvartpeppar Malen
0,75 tskSalt
0,25 stRödlök
15 gFärsk ingefära
0,5 stMynta - färsk
1 mskOlivolja
Blomkålstabbouleh
450 gBlomkål Färsk, (1 st)
1 tskSalt
2 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
0,75 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
1 stRöd Paprika
200 gKvisttomater
0,5 stGurka
30 gCitron, (0,5 st)
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blomkålstabbouleh: Skölj och finhacka blomkålen. Skölj tomat, paprika och gurka och ta bort kärnhusen. Tärna smått.

3

Skala och finhacka rödlöken samt skölj och finhacka mynta och persilja. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar. Blanda om väl.

4

Oumphspett: Trä oumphen på spett och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även steka oumphen i en stekpanna om du vill förenkla momentet lite.

5

Tomat- och myntadipp: Skölj och dela tomat och paprika i mindre bitar. Skala och dela lök och ingefära i mindre bitar.

6

Lägg alltsammans i en matberedare tillsammans med pinjenötter, mynta, honung, olja, 1 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa till en chunky sås.

7

Servera blomkålstabboulhen med oumphspett och tomat- och myntadipp.

Näringsvärde: 486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell