Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
250 g | Edamamebönor | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
Kycklingbollar | ||
1 st | Ägg | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Purjolök | |
1 st | Lime | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Färsk ingefära | |
500 g | Kycklingfärs | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Salt | |
0,5 dl | Ströbröd | |
Sås | ||
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 msk | Grön Currypasta |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skölj och finhacka urkärnad chili och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.
Blanda färsen tillsammans med lök, chili, ingefära, ägg, limesaft, salt och svartpeppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.
Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.
Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca ½ msk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.
Servera kycklingbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.
Näringsvärde: Kcal: 681 Fett: 36 g Protein: 37 g Kolhydrater: 37 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant