Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
5 dl | Grönsaksbuljong | |
0,2 st | Persilja - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Paprika | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Kummin | |
350 g | Krossade Tomater | |
200 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Vanliga morötter | |
2 st | Potatis Fast |
Hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den också. Salta lätt. Lägg över i en kastrull.
Skala morötter och potatis och skär dem och paprikan i tärningar. Lägg dem i kastrullen och häll på buljongen. Låt koka 5 minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna och ev kryddorna, koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och strö över persilja.
Servera soppan med crème fraiche eller yoghurt och en bit bröd.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria