Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti och köttfärssås eller bolognese med pancetta och pecorino
Kungsörnen

Spaghetti och köttfärssås eller bolognese med pancetta och pecorino

30 minEnkelt
368,15 kr
4 portioner48,81 kr per portion
Favoriten spaghetti och köttfärssås uppskattas av både barn och vuxna. Här tillsätter vi "vuxeningredienser" på slutet för att sätta en twist på den klassiska köttfärssåsen.

1 krmSvartpeppar
1,5 tskKinesisk soja
300 gNötfärs
1 dlVatten
1 mskHonung Flytande
1 dlRött matlagningsvin
0,5 tskSalt Fint
340 gSpaghetti
4 mskOxfond
4 stMorötter
1 stGul lök
3 mskTomatpuré
250 gKörsbärstomater
0,5 tskTimjan - torkad
3 klyftaVitlök Vanlig
2 stLagerblad
150 gPancetta
1 mskSmör
400 gKrossade Tomater
Vuxentwist
1 dlRiven Pecorinoost
0,5 stFärsk timjan
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Börja barnvarianten så här: riv gul lök och vitlök fint.

2

Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt.

3

Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpure´, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.

4

Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

5

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och lägg i en klick smör.

6

Tärna pancettan (eller bacon) och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

7

Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.

8

Vuxentwist på slutet: ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärssåsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.

9

Toppa pastan med riven pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.