Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
1,5 tsk | Kinesisk soja | |
300 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 dl | Rött matlagningsvin | |
0,5 tsk | Salt | |
340 g | Spaghetti | |
4 msk | Oxfond | |
4 st | Morötter | |
1 st | Gul lök | |
3 msk | Tomatpuré | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Lagerblad | |
150 g | Pancetta | |
1 msk | Smör | |
400 g | Krossade Tomater | |
Vuxentwist | ||
1 dl | Riven Pecorinoost | |
0,5 st | Färsk timjan | |
1 msk | Olivolja |
Börja barnvarianten så här: riv gul lök och vitlök fint.
Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpure´, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.
Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och lägg i en klick smör.
Tärna pancettan (eller bacon) och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.
Vuxentwist på slutet: ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärssåsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.
Toppa pastan med riven pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla