Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köfte | ||
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Spiskummin | |
325 g | Sojafärs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Myntasås | ||
0,25 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Havrefraiche | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mynta - färsk | |
Rotfrukter | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
200 g | Palsternacka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Sötpotatis |
Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.
Rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatis och palsternacka i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 min.
Köfte: Finhacka vitlök. Blanda vitlök, spiskummin, olivolja, salt och peppar med den tinade färsen. Forma färsen till 6 järpar.
Ta ut plåten med rotfrukter efter 10 min och lägg järparna runtom rotfrukterna. Rosta i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 min.
Myntasås: Hacka myntan och blanda med havrefraiche, citronsaft, salt och peppar. Blanda spenat med de rostade rotfrukterna. Servera med vegansk köfte och myntasås.
Näringsvärde: 739 kcal, 35 g protein, 36 g fett, 61 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1