Gå vidare till huvudinnehåll
Citronmarinerad kyckling med bönsallad
Mari Bergman

Citronmarinerad kyckling med bönsallad

30 minEnkelt
310,20 kr
2 portioner 82,21 kr per portion
Citronmarinerad kyckling med sallad på haricots verts, vita bönor och basilika är en perfekt rätt att laga när du vill äta gott och nyttigt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Bönsallad
0,5 mskOlivolja
1 stBasilika - färsk
2 tskVit balsamvinäger
150 gHaricot Verts Färsk
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar
0,5 stRödlök
380 gVita Bönor Stora
Kyckling
0,5 tskSalt
1 tskSalvia - torkad
1 stCitron - Eko
0,5 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
450 gKycklinglårfile
Instruktioner
1

Kyckling: Blanda samman olja, rivet citronskal, citronsaft, salvia, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Lägg ner kycklinglårfilén i marinaden och låt marinera i 30 min.

2

Bönsallad: Koka upp vatten i en kastrull. Skär bort ändarna på haricots vertsen och koka dem i ca 1 min. Sila av vattnet och spola haricots vertsen i kallt vatten. Lägg haricots vertsen i en skål. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Blanda med haricots vertsen.

3

Skala och finstrimla rödlök och finhacka basilikan. Blanda med bönorna och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.

4

Kyckling: Hetta upp en grillpanna/stekpanna och stek kycklingen ca 4-5 min/sida.

5

Lägg upp bönsalladen på tallrikar och toppa med kycklingen.

Näringsvärde: 486 kcal, 55 g protein, 16 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir