Hoppa till huvudinnehåll
Asiatisk tofuwok med risnudlar
Mari Bergman

Asiatisk tofuwok med risnudlar

20 minEnkelt
256,40 kr
4 portioner40,30 kr per portion
Njut av en snabblagad wok till middag! Med tofu, fräscha grönsaker, risnudlar och röd currysås blir det här en vegetarisk fullträff.

Tofuwok
0,25 tskSalt Fint
400 gTofu
1 stRöd Paprika
2 mskRapsolja
150 gSugarsnaps
60 gSalladslök
1 mskMajsstärkelse
1 stLime
250 gBroccoli
180 gRisnudlar
0,5 stPurjolök
Röd currysås
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
2 mskRöd Currypasta
1 mskRapsolja
400 mlKokosmjölk
Instruktioner
1

Röd currysås: Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omrörning i 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme till steg

6
  1. Tofuwok: Strimla purjolök, paprika och sugarsnaps. Skär broccolin i buketter.
3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet och spola nudlarna kalla.

4

Tärna tofun och blanda med salt och majsstärkelse på en tallrik.

5

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om så att den blir krispig. Häll över tofun på hushållspapper och ställ åt sidan.

6

Hetta upp 1 msk olja i stekpannan och fräs alla grönsaker på hög värme så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt nudlar och röd currysåsen till grönsakerna och fräs ihop. Låt allt blandas ordentligt med såsen.

7

Lägg upp nudelwoken i djupa tallrikar och toppa med tofubitar och strimlad salladslök. Pressa över lime. Klart att servera!

Näringsvärde: 586 kcal, 16 g protein, 31 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir