Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tofuwok | ||
0,25 tsk | Salt | |
400 g | Tofu | |
1 st | Röd Paprika | |
2 msk | Rapsolja | |
150 g | Sugarsnaps | |
60 g | Salladslök | |
1 msk | Majsstärkelse | |
1 st | Lime | |
250 g | Broccoli | |
180 g | Risnudlar | |
0,5 st | Purjolök | |
Röd currysås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Japansk soja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Röd Currypasta | |
1 msk | Rapsolja | |
400 ml | Kokosmjölk |
Röd currysås: Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omrörning i 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme till steg
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet och spola nudlarna kalla.
Tärna tofun och blanda med salt och majsstärkelse på en tallrik.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om så att den blir krispig. Häll över tofun på hushållspapper och ställ åt sidan.
Hetta upp 1 msk olja i stekpannan och fräs alla grönsaker på hög värme så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt nudlar och röd currysåsen till grönsakerna och fräs ihop. Låt allt blandas ordentligt med såsen.
Lägg upp nudelwoken i djupa tallrikar och toppa med tofubitar och strimlad salladslök. Pressa över lime. Klart att servera!
Näringsvärde: 586 kcal, 16 g protein, 31 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt