Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza bianco med fetaost och krämigt ägg
Mari Bergman

Pizza bianco med fetaost och krämigt ägg

20 minEnkelt
282,75 kr
4 portioner 38,13 kr per portion
Prova att laga vår pizza med crème fraiche, riven cheddarost och krämiga ägg som toppas med fetaost, persilja och rivet citronskal. Fantastiskt gott!

Kålsallad
1 krmSalt
800 gSpetskål, 1 st
65 gCitron, ca 0,5 st
50 gSötmandel Hel
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Pizza
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
65 gCitron, ca 0,5 st
1 stBakplåtspapper
0,5 stPersilja - färsk
150 gRiven Cheddarost
2 stPizzadeg
6 stÄgg
150 gFetaost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Pizza: Lägg pizzadegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred creme fraiche på pizzadegen. Strö över riven ost och smula hälften av fetaosten över pizzan. Knäck äggen försiktigt och jämnt fördelat över pizzan. Krydda med lite salt och peppar. Grädda pizzan i ca 12 min, beroende på ugn.

3

Finhacka persiljan.

4

Kålsallad: Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olja, en nypa salt och peppar. Massera kålen ordentligt med händerna. Grovhacka mandlarna och strö över kålsalladen.

5

Pizza: Ta ut pizzan och smula över resten av fetaosten, toppa med persilja och rivet citronskal. Skär pizzan i bitar och servera med kålsalladen. Ät och njut!

Näringsvärde: 874 kcal, 38 g protein, 54 g fett, 56 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir