Gå vidare till huvudinnehåll
Pepparstekt fläskkotlett med parmesankräm och råstekt potatis

Pepparstekt fläskkotlett med parmesankräm och råstekt potatis

40 minEnkelt
369,65 kr
4 portioner 47,63 kr per portion
Lövtunna kotletter med kanske den godaste och enklaste råstekta potatisen i ugn som serveras med en kräm gjord på yoghurt och riven parmesan.

1 krmSalt
600 gFläskkotlett
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
Potatis
1 tskFlingsalt
800 gPotatis Fast
1 mskOlivolja
Sallad
150 gVanliga morötter
0,5 stGurka
2 mskOlivolja
1 mskVinäger
0,5 stSalladsmix
Parmesankräm
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
100 gParmesanost
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salt efter smak. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

3

Parmesankräm: Finriv parmesanosten och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj sallad och gurka och skala morötter. Slanta morötterna och skär gurkan i skivor. Blanda med salladen och ringla över lite olja och vinäger.

5

Skiva kotletten i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka skivorna tunna som lövbiff. Salta och peppra efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek kotletterna på båda sidor på medelvärme. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen tills alla är klara. Servera kotletterna med råstekt potatis, sallad och parmesankräm.

Marie Bergman

Näringsvärde per portion: 605 kcal 49 g protein 26 g fett 41 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd