Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pytt | ||
1 st | Persilja - färsk | |
65 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Potatis | |
1 st | Basilika - färsk | |
300 g | Rotselleri | |
1 st | Rödlök | |
300 g | Morötter | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 st | Citron | |
0,5 st | Blomkål | |
2 st | Paprika | |
500 g | Halloumi | |
1 krm | Svartpeppar | |
Citrus-och chiliyoghurt | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsk | Sriracha | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.
Pytt: Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka löken och skölj och tärna paprikorna. Blanda samman alla grönsaker i bunken och tillsätt olja, salt och peppar.
Fördela grönsakerna på plåten. Dela citronerna på mitten och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan uppåt. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Grovhacka basilika och persilja.
Tärna halloumin och stek den gyllene runt om i olja i en varm stekpanna.
Citrus- och chiliyoghurt: Blanda yoghurt med srirachasås, salt och peppar i en skål.
Pytt: Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg citronerna åt sidan. Blanda pytten med basilika, persilja och spenat.Toppa med den stekta halloumin och lägg två grillade citronhalvor på fatet.
Tillsätt citronsaft från två grillade citronhalvor i yoghurtsåsen och servera till pytten.
Näringsvärde: 680 kcal, 33 g protein, 41 g fett, 40 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria