Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad torsk med ärtpesto och palsternacksstomp
Mari Bergman

Ugnsbakad torsk med ärtpesto och palsternacksstomp

40 minEnkelt
332,25 kr
4 portioner 45,52 kr per portion
Fräsch och lättlagad fiskrätt med välkända och omtyckta smaker. Torsken serveras med en frisk ärtpesto och krämigt palsternacksstomp.

Torsk
1 mskSmör
600 gTorskfilé
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Palsternacksstomp
1 krmSalt
300 gPotatis Fast
500 gPalsternacka
1 krmSvartpeppar Malen
50 gSmör
Ärtpesto
2 dlGröna Ärtor Frysta
0,5 stPersilja - färsk
50 gGrana Padano
1 krmSalt
0,5 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Palsernacksstomp: Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter eller tills de har mjuknat.

3

Ärtpesto: Mixa samman ärtor, persilja, riven grana padano, olivolja och balsamvinäger till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar.

4

Torsk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken och klicka över smör. Sätt in i ugnen ca 10-12 min.

5

Palsternacksstomp: Häll av vattnet och mosa ihop potatis, palsternacka och smör till ett grovt stomp. Det ska inte bli ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera den ugnsbakade torsken med ärtpesto och palsternacksstomp.

Näringsvärde: 465 kcal, 35 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi