Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Ratatouillepanna | ||
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
1 st | Tomater | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
4 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
200 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Tomatpuré | |
300 g | Chorizo | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Paprika | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 st | Zucchini |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Ratatouillepanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär korven i skivor.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
Skölj och grovhacka tomaten.
Tillsätt buljong/fond, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 576 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria