Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Linfrö Helt | |
1 dl | Sesamfrö Skalat | |
6 st | Ägg | |
2 tsk | Bakpulver | |
50 g | Fiberhusk | |
50 g | Smör | |
0,75 dl | Sötmandel Hel | |
0,75 dl | Hasselnötter | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret försiktigt, låt svalna något.
Mixa alla nötter och frön utom linfrön till "mjöl" i en mixer. Rör ner linfrön efter.
Blanda ihop alla ingredienser och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda limpan i 1 timme 10 minuter.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Näringsvärde: Kcal: 191,5, Protein: 9 gram, Fett: 15,6 gram, Kolhydrater: 1,7 gram
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt