Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingrullader med fetaost och ris
Mari Bergman

Kycklingrullader med fetaost och ris

40 minMedel
325,20 kr
4 portioner 35,08 kr per portion
Rullader, den perfekta maträtten att göra på kycklingminutfiléer. I detta snabblagade och enkla recept tillagas rulladerna i ugn tillsammans med en krämig sås med fetaost och soltorkade tomater. Tandpetare behövs till detta recept! Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Tillbehör
1 mskOlivolja
3 dlRis
50 gSalladsmix
1 mskVinäger
125 gKörsbärstomater
Kyckling
70 gSoltorkade Tomater
2 dlCreme Fraiche Naturell
15 gBasilika - fryst
0,5 tskSalt
75 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden så att du får tunnare filéer. Salta och peppra på båda sidor efter smak.

3

Krydda med basilika och smula över fetaost. Ringla över lite olivolja och rulla ihop. Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form.

4

Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med creme fraiche, salt och peppar. Bred röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20-30 min.

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

6

Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och dela tomaterna och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera kycklingrulladerna med ris och sallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 706 kcal, 45 g protein, 35 g fett, 51 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell