Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig köttfärslasagne med aubergine
Mari Bergman

Krämig köttfärslasagne med aubergine

1 tEnkelt
326,60 kr
4 portioner46,98 kr per portion
Lasagne är hela familjens favorit! Denna krämiga lasagne tillagas med aubergine och servers med en fräsch tomatsallad. Tips! Lasagnen kan med fördel förberedas en dag i förväg. Fler lasagnerecept: Enkel vegetarisk lasagne, Spenatlasagne med chèvre

Tomatsallad
1 mskOlivolja
250 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 mskBalsamvinäger
0,5 tskHonung Flytande
0,25 stGul lök
Ostsås
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlMellanmjölk
1 krmSvartpeppar Malen
150 gRiven Ost
0,5 tskSalt Fint
Lasagne
1 stAubergine
4 klyftaVitlök Vanlig
200 gVitkål
2 mskTomatpuré
250 gLasagneplattor
2 tskBasilika - torkad
500 gNötfärs
390 gKrossade Tomater
1 stGul lök
100 gMorötter
2 tskTorkad oregano
1 dlVatten
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1,5 mskBalsamvinäger
2 krmSalt Fint
2 mskGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skölj och skiva auberginen på längden i tunna skivor. Lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper och strö över salt.

3

Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv morötter och skölj och grovhacka vitkål.

4

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, morötter och kål och stek ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Krydda med salt, peppar, basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt färssåsen puttra i ca 5 min.

5

Ostsås: Mixa ihop creme fraiche, mjölk, ost, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

6

Lasagne: Torka av aubergineskivorna.

7

Ta fram en stor ugnsfast form och varva ostsås, lasagneplattor, aubergineskivor och köttfärssås. Avsluta med ett lager ostsås. Tryck till toppen av lasagnen lite så att den täcks ordentligt av sås. Gratinera i ugnen i ca 40 min.

8

Tomatsallad: Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Skala och finhacka lök. Blanda i en skål med olja, vinäger och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Servera lasagnen tillsammans med tomatsallad.

Näringsvärde: 892 kcal. 49 g protein, 46 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist