Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rårakor | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsk | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
4 st | Ägg | |
0,5 msk | Smör | |
200 g | Blomkål Färsk, (0,5 st) | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
2 dl | Rårörda Lingon | |
1 st | Broccoli Färsk | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
250 g | Cottage cheese Naturell |
Sätt ugnen på 100 grader.
Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och häll upp broccolibuketterna i en skål.
Skala och skär morötterna i stavar samt skölj och tärna äpplet. Lägg upp i separata skålar.
Servera rårakorna med grönsaker, keso och rårörda lingon.
Näringsvärde: 485 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Golden Delicious Klass1