Gå vidare till huvudinnehåll
Grön ärtsoppa med knäcke
Mari Bergman

Grön ärtsoppa med knäcke

20 minEnkelt
200,20 kr
4 portioner 26,53 kr per portion
I recept 4 hittar du sommarens soppa: Grön ärtsoppa även kallad Crème Ninon som du gärna får spara en skvätt vitt vin till om du har.

Soppa
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 stGrönsaksbuljong
1 dlVispgrädde
500 gGröna Ärtor
3 tskVitvinsvinäger
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
100 gYoghurt för Matlagning
6 dlVatten
Tillbehör
2 stVanliga morötter
2 stAvokado
200 gFärskost Naturell
200 gKnäckebröd
Instruktioner
1

Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vitvinsvinäger eller vitt vin, vatten och grönsaksbuljong. Låt det få ett uppkok och tillsätt sedan ärtorna.

2

Medan soppan får sjuda en stund skalar och river du morötterna och lägger i en skål. Skär avokadon i skivor och lägg på ett fat.

3

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer och späd med grädde. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera soppan med en klick yoghurt tillsammans med knäckebröd toppad med färskost, rivna morötter och avokadoskivor.

(Näringsberäkningen är gjord på 1 port soppa och 2 st knäckebröd med tillbehör.)

Näringsvärde: 640 KCAL 20g Protein 37g Fett 47g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd