Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 dl | Vispgrädde | |
500 g | Gröna Ärtor | |
3 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
100 g | Yoghurt för Matlagning | |
6 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
2 st | Vanliga morötter | |
2 st | Avokado | |
200 g | Färskost Naturell | |
200 g | Knäckebröd |
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vitvinsvinäger eller vitt vin, vatten och grönsaksbuljong. Låt det få ett uppkok och tillsätt sedan ärtorna.
Medan soppan får sjuda en stund skalar och river du morötterna och lägger i en skål. Skär avokadon i skivor och lägg på ett fat.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer och späd med grädde. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick yoghurt tillsammans med knäckebröd toppad med färskost, rivna morötter och avokadoskivor.
(Näringsberäkningen är gjord på 1 port soppa och 2 st knäckebröd med tillbehör.)
Näringsvärde: 640 KCAL 20g Protein 37g Fett 47g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt