Gå vidare till huvudinnehåll
Spicy tuna med vitkålssallad
Garant

Spicy tuna med vitkålssallad

30 minEnkelt
484,70 kr
4 portioner 62,10 kr per portion
Ett garanterat lyft för den klassiska tonfisken på burk är denna krämiga tonfiskröra, smaksatt med het srirachamajonnäs. Släng ihop en sötsyrlig sallad på vitkål, äpplen och kikärtor och du har en enkel, god och elfri middag. Tips! Gott att servera med Garant knäckesticks med havssalt och sesamfrön! Eller annat smarrigt bröd du har hemma i skafferiet. Det här receptet ingår i Garants koncept "Elfria rätter". Se alla recept här

Tonfiskröra
2 stSalladslök
500 gCottage cheese Naturell
3 mskMajonnäs
1 stLime
340 gTonfisk i Vatten
1 mskSriracha
Vitkålssallad
1 mskMuscovadosocker
2 stLime
440 gVitkål
1,5 mskTamarisoja
1 dlRussin
380 gKikärtor Kokta
2 stÄpple Royal Gala
2 mskKoriander - fryst
1 mskOlivolja
400 gKörsbärskvisttomater
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
150 gSalladsmix
Instruktioner
1

Vitkålssallad: Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av.

2

Blanda sedan limesaft med tamari soja, muscovadosocker och fryst koriander i en skål.

3

Skala och tärna äpplen och blanda ner i limedressingen tillsammans med vitkål- och morotsmixen, kikärtor och russin. Låt dra en stund. Smaka av med salt och peppar.

4

Tonfiskröra: Häll bort vattnet i tonfisken. Finhacka salladslök och blanda den med tonfisk, majonnäs, cottage cheese, sriracha och saften av 1 lime.

5

Servering: Lägg portionsvis upp på tallrikar. Börja med salladsbladen och ringla över lite olivolja och en nypa salt. Lägg på vitkålssalladen och till sist tonfiskröran.

6

Toppa med delade cocktailtomater och salladslök.

Smaklig måltid!