Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Maräng | ||
4 st | Ägg | |
1 st | Bakplåtspapper | |
2 dl | Strösocker | |
2 tsk | Rapsolja | |
Sockerkaksbotten | ||
1 dl | Strösocker | |
4 st | Ägg | |
0,5 dl | Mjölk | |
2 tsk | Bakpulver | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
75 g | Smör | |
Garnering | ||
5 dl | Vispgrädde | |
1 kg | Jordgubbar Färska | |
125 g | Hallon Färska | |
2 msk | Vaniljsocker |
Sätt ugnen på 150°. Separera äggen.
Sockerkaksbotten: Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Maräng: Vispa äggvitorna tills det blir som mjuka toppar. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret löst upp sig och du har en fast maräng.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och pensla med ett tunt lager rapsolja.
Bred ut sockerkakssmeten på papperet. Fördela marängen över sockerkakssmeten.
Grädda mitt i ugnen i 25 min. Ta av kakan från plåten och låt svalna.
Garnering: Vispa grädden med vaniljsockret. Dela tårtbotten i två delar med marängsidan uppåt. Fördela en tredjedel av grädde och bär över den ena delen. Lägg andra delen ovanpå och dekorera med resten av grädden och bären.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket