Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
2 st | Rödlök | |
0,5 dl | Råsocker Strö | |
2 dl | Vatten | |
2 dl | Ättiksprit | |
1 tsk | Salt | |
Korvish i tunnbröd | ||
50 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Korvish | |
375 g | Mjukt tunnbröd | |
Potatismos | ||
1 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
600 g | Potatis för Mos | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 4-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.
Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Korvish i tunnbröd: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven på medelvärme några min tills den är genomstekt.
Skölj ruccolan.
Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatismos, ruccola och korv i tunnbröden. Toppa med picklad rödlök och rulla ihop.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 638 kcal, 20 g protein, 26 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria