Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Saffransnudlar | ||
1 tsk | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
3 msk | Olivolja | |
300 g | Risnudlar | |
1 krm | Svartpeppar | |
Till serveringen | ||
4 msk | Sweet Chili | |
100 g | Sockerärta | |
6 st | Sparris Färsk | |
Marinad | ||
1 krm | Salt | |
1 dl | Teriyakisås | |
500 g | Laxfilé | |
5 msk | Sesamfrö | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Färsk ingefära |
En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.
Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200 grader varm ugn i 15 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
Dela varje sparris i 3 bitar. Koka sparris och sockerärtor i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Lägg upp lax, nudlar och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera
Bild:
Ann Lindberg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria