Gå vidare till huvudinnehåll
Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

30 minEnkelt
517,65 kr
4 portioner 87,85 kr per portion
Monika Ahlberg

Saffransnudlar
1 tskSalt
0,5 gSaffran
3 mskOlivolja
300 gRisnudlar
1 krmSvartpeppar
Till serveringen
4 mskSweet Chili
100 gSockerärta
6 stSparris Färsk
Marinad
1 krmSalt
1 dlTeriyakisås
500 gLaxfilé
5 mskSesamfrö
1 krmSvartpeppar
1 stFärsk ingefära
Instruktioner
1

En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.

Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200 grader varm ugn i 15 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.

Dela varje sparris i 3 bitar. Koka sparris och sockerärtor i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Lägg upp lax, nudlar och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera

Bild:

Ann Lindberg