Gå vidare till huvudinnehåll
Lomi lomi salmon
Mari Bergman

Lomi lomi salmon

15 minEnkelt
250,45 kr
4 portioner 31,88 kr per portion
En kall och fräsch sidorätt med pigg smak. ”Lomi lomi” är hawaiianska för att massera – en påminnelse om att gnida in laxen med salt och blanda ordentligt med övriga ingredienser. Observera att laxen behöver 1 dygn i kyl innan tillagning.

1 stGul lök
2 mskGrovt salt
300 gFärsk laxfilé
65 gSalladslök
2 stTomater
Instruktioner
1

Skär bort skinnet på den färska laxfilén. Gnid in laxen ordentligt med salt på båda sidor. Plasta och lägg laxen i en form. Ställ in i kylen i ett dygn.

2

Skölj bort saltet från laxen och torka den torr. Tärna laxen smått.

3

Skala och finhacka lök, tärna tomaterna och strimla salladslöken. Blanda samman alla ingredienser ordentligt under 2-3 minuter så att alla smaker kommer fram. Lägg upp laxsalladen i portionsskålar och servera.

4

Det är helt valfritt att smaksätta med limejuice, sesamolja eller krydda med chili och jalapeño. Smaka dig fram eller ät naturell för en mild och god smak.

Bild:

Simon Bajada