Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
2 msk | Grovt salt | |
300 g | Färsk laxfilé | |
65 g | Salladslök | |
2 st | Tomater |
Skär bort skinnet på den färska laxfilén. Gnid in laxen ordentligt med salt på båda sidor. Plasta och lägg laxen i en form. Ställ in i kylen i ett dygn.
Skölj bort saltet från laxen och torka den torr. Tärna laxen smått.
Skala och finhacka lök, tärna tomaterna och strimla salladslöken. Blanda samman alla ingredienser ordentligt under 2-3 minuter så att alla smaker kommer fram. Lägg upp laxsalladen i portionsskålar och servera.
Det är helt valfritt att smaksätta med limejuice, sesamolja eller krydda med chili och jalapeño. Smaka dig fram eller ät naturell för en mild och god smak.
Bild:
Simon Bajada
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt