Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kassler | ||
1 msk | Olivolja | |
600 g | Kassler | |
Broccolimos | ||
1 krm | Salt | |
400 g | Broccoli Fryst | |
0,5 st | Citron | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Riven Ost | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
3 msk | Smör | |
Brysselkål | ||
300 g | Brysselkål | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
30 g | Smör |
Broccolimos: Koka broccoli och ärtor i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg grönsakerna i en matberedare. Mixa samman med grönsaksbuljong, smör, riven ost och 1,5 msk citronsaft till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka moset i kastrullen. Håll det varmt på låg värme på spisen.
Brysselkål: Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten. Koka dem i ca 3 min och sila sedan av vattnet .
Smält smöret i en stekpanna. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Var försiktig så att det inte bränns. Häll det brynta smöret över den kokta brysselkålen i kastrullen. Tillsätt mandelspån och en nypa salt och peppar. Lägg på ett lock och håll dem varma.
Kassler: Skiva kasslern tunt. Häll lite olja i stekpannan och stek kasslern gyllenbrun.
Servera kasslern med broccolimos och brynt smörslungad brysselkål.
Näringsvärde: 507 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla