Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolimos med brynt smörslungad brysselkål och stekt kassler
Mari Bergman

Broccolimos med brynt smörslungad brysselkål och stekt kassler

30 minEnkelt
330,30 kr
4 portioner 35,24 kr per portion
Har ni inte testat att laga brysselkål med brynt smör tidigare så har ni något att se fram emot. Det är så gott! (Tastelines matkasse v50 2015)

Kassler
1 mskOlivolja
600 gKassler
Broccolimos
1 krmSalt
400 gBroccoli Fryst
0,5 stCitron
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSvartpeppar Malen
50 gRiven Ost
2 tskGrönsaksbuljong
3 mskSmör
Brysselkål
300 gBrysselkål
50 gSötmandel Spån
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
30 gSmör
Instruktioner
1

Broccolimos: Koka broccoli och ärtor i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg grönsakerna i en matberedare. Mixa samman med grönsaksbuljong, smör, riven ost och 1,5 msk citronsaft till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka moset i kastrullen. Håll det varmt på låg värme på spisen.

2

Brysselkål: Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten. Koka dem i ca 3 min och sila sedan av vattnet .

3

Smält smöret i en stekpanna. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Var försiktig så att det inte bränns. Häll det brynta smöret över den kokta brysselkålen i kastrullen. Tillsätt mandelspån och en nypa salt och peppar. Lägg på ett lock och håll dem varma.

4

Kassler: Skiva kasslern tunt. Häll lite olja i stekpannan och stek kasslern gyllenbrun.

Servera kasslern med broccolimos och brynt smörslungad brysselkål.

Näringsvärde: 507 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell