Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolimos med brynt smörslungad brysselkål och stekt kassler
Mari Bergman

Broccolimos med brynt smörslungad brysselkål och stekt kassler

30 minEnkelt
293,15 kr
4 portioner39,11 kr per portion
Har ni inte testat att laga brysselkål med brynt smör tidigare så har ni något att se fram emot. Det är så gott! (Tastelines matkasse v50 2015)

Kassler
1 mskOlivolja
600 gKassler
Broccolimos
1 krmSalt Fint
400 gBroccoli Fryst
0,5 stCitron
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSvartpeppar Malen
50 gRiven Ost
2 tskGrönsaksbuljong
3 mskSmör
Brysselkål
300 gBrysselkål
50 gSötmandel Spån
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
30 gSmör
Instruktioner
1

Broccolimos: Koka broccoli och ärtor i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg grönsakerna i en matberedare. Mixa samman med grönsaksbuljong, smör, riven ost och 1,5 msk citronsaft till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka moset i kastrullen. Håll det varmt på låg värme på spisen.

2

Brysselkål: Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten. Koka dem i ca 3 min och sila sedan av vattnet .

3

Smält smöret i en stekpanna. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Var försiktig så att det inte bränns. Häll det brynta smöret över den kokta brysselkålen i kastrullen. Tillsätt mandelspån och en nypa salt och peppar. Lägg på ett lock och håll dem varma.

4

Kassler: Skiva kasslern tunt. Häll lite olja i stekpannan och stek kasslern gyllenbrun.

Servera kasslern med broccolimos och brynt smörslungad brysselkål.

Näringsvärde: 507 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell