Gå vidare till huvudinnehåll
Halloumi med chimichurri och rostad potatis
Mari Bergman

Halloumi med chimichurri och rostad potatis

40 minEnkelt
232,50 kr
4 portioner43,48 kr per portion
Lättlagad vegorätt med en underbar variant på chimichurri med dill och persilja. Om vädret tillåter passar halloumin perfekt att lägga på grillen.

Halloumi
400 gHalloumi
1 mskOlivolja
Tomatsallad
1 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
Chimichurri
0,5 stPersilja - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stDill - färsk
2 mskOlivolja
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Potatis och majskolvar
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 stMajskolv färdigkokt
1 krmSalt Fint
700 gPotatis Fast
35 gFärsk bladspenat
0,5 stCitron
1 stRödlök
3 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis och majskolvar: Skölj och dela potatisen på mitten. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans på en plåt och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg ena halvan med snittytan uppåt på plåten. Sätt in i ugnen i ca 30 min. Halvera majskolvarna och tillsätt till potatisplåten efter 15 min.

3

Chimichurri: Skölj dill och persilja. Skölj och riv citronskal och skala vitlöken.

4

Mixa ihop örterna med citronskal, citronsaft och olja till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

5

Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Ringla över olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

6

Halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna. Skiva halloumin och stek den gyllenbrun på båda sidor.

Ta ut potatisen och majskolvarna från ugnen. Blanda med sköljd spenat och chimichurrin och lägg upp på ett fat. Pressa över saften från den grillade citronen, men var försiktig så att du inte bränner dig. Toppa med halloumiskivor och servera med tomatsallad.

Näringsvärde: 710 kcal 27 g protein, 43 g fett, 51 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell