Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kött | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Mat & Bak Smör Osaltat | |
140 g | Ädelost | |
500 g | Lövbiff | |
Sötpotatis | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Färsk ingefära | |
2 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
800 g | Sötpotatis | |
Tomatsallad | ||
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vanliga Tomater | |
1 tsk | Basilika - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i klyftor, lägg klyftorna i en ugnsfast form/ långpanna. Skala vitlöksklyftan och ingefäran, riv dem på ett rivjärn över sötpotatisen. Salta, peppra och ringla över olja. Vänd runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
Kött: Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda, salta försiktigt och peppra ordentligt. Skär ädelosten i skivor och fördela 1 skiva på varje halva, vik den fria halvan omlott över osten.
Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål. Krydda med basilika, 1 nypa salt, 1 nypa peppar, balsamvinäger och olivolja.
Kött: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bryn lövbiffen i pannan och vänd dem när de har fått fin färg.
Servera dina ädelostfyllda lövbiffsrullader med rostad sötpotatis och tomatsallad.
Näringsvärde per portion: 38 g protein 30 g fett 42 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta