Gå vidare till huvudinnehåll
Hasselbackspumpa
Malin Andersson

Hasselbackspumpa

1 tEnkelt
58,90 kr
4 portioner 14,73 kr per portion
Butternutpumpa i hasselbacksformat? Absolut! Hasselbackspumpa är ett perfekt alternativ till potatis och är gott att servera till ditt favoritprotein eller med en bit bröd och en god sås att dippa i.

1,5 mskOlivolja
1 tskHavssalt
1 stFärsk timjan
1 stButternutpumpa
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala butternutpumpan, dela den längs med och gröp ur kärnorna.

3

Smörj en ugnsplåt med olja och lägg över pumpan med snittytan neråt.

4

Skär smala skåror i pumpan, inte riktigt hela vägen genom.

5

Ringla över olivolja och strö över havssalt och svartpeppar. Baka i ugnen ca 30-40 minuter, tills pumpan är mjuk och har fått en fin yta. Strö över lite finhackad färsk timjan då pumpan är färdig.

Tips: toppa gärna med lite smulad fetaost, hackad chili eller fler färska örter.

: toppa gärna med lite smulad fetaost, hackad chili eller fler färska örter.

Bild:

Kerstin Eriksson