Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
125 g | Salladslök | |
2 st | Citron | |
200 g | Hummus | |
1 tsk | Flingsalt | |
400 g | Halloumi | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 msk | Strösocker | |
100 g | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Quinoa | |
600 g | Zucchini | |
1 dl | Bulgur | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Koka quinoa och bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Koka dem gärna tillsammans, men tänk på att de har olika koktid. Häll bort överflödigt vatten och låt allt ånga av.
Pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, olivolja, salt, peppar och en nypa socker till en dressing.
Finhacka salladslök, bladpersilja och mynta. Halvera tomaterna. Blanda örter, tomater, quinoa och bulgur och häll dressingen över.
Skär Grilloumi och zucchini i stavar. Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja.
Varva ingredienserna i fyra rymliga skålar. Toppa med flingsalt, svartpeppar, en skvätt olivolja och en rejäl klick hummus.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta