Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Riven Parmesanost | |
3 msk | Olivolja | |
75 g | Smör | |
3 dl | Carnaroliris | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
10 dl | Hönsbuljong | |
100 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2 st | Schalottenlök | |
80 g | Spenat Blad |
Stek pancettastavarna i 2 msk olja tills de blir fint bruna och krispiga. Lägg dem att rinna av på hushållspapper.
Hetta upp resten av olivoljan i en sauteuse. Stek löken utan att den tar färg, tillsätt riset och rör om. Häll i vinet och låt det koka in i riset. Häll sedan på varm buljong så att riset täcks helt. Koka på medelvärme. Rör om med jämna mellanrum så att riset inte fastnar i botten av kastrullen. Fyll på med varm buljong då och då under kokningen.
Koka riset 17-19 minuter, tills det är al dente. Lägg i den sköljda spenaten samt pancettastavar och rör om. Spara några blad och stavar till garnering. Ta kastrullen från värmekällan och tillsätt smöret under kraftig vispning. Rör till sist ner Parmigiano Reggiano. Smaka av med salt och peppar. Garnera med resten av spenatbladen och pancettastavarna. Servera risotton med Parmigiano Reggiano.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1