Hoppa till huvudinnehåll
Tommys torsk i grön curry
Tommy Myllymäki

Tommys torsk i grön curry

30 minEnkelt
419,85 kr
4 portioner63,47 kr per portion
Tommy Myllymäkis torsk i grön curry är på menyn. En riktigt snabblagad och smakrik rätt som du lätt kokar ihop.

Torsk
1 stGul lök
400 gKokosmjölk
50 gFärsk ingefära
150 gSockerärta Färsk
75 gSalladslök
2 mskGrön Currypasta
2 klyftaVitlök Vanlig
600 gTorskfilé
0,5 stThaibasilika
25 gChilipeppar Färsk
1 stLime
10 gCitrongräs Färsk
1,5 mskFisksås - Asiatisk
1 dlVispgrädde
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Torsk: Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken.

3

Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan.

4

Skala och skiva vitlöken och grön chili, behåll kärnorna om du gillar stark mat. Tillsätt till stekpannan och låt de fräsa med.

5

Krossa citrongräset och skär i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen.

6

Tillsätt grädde och kokosmjölk och låt koka upp.

7

Tvätta och riv skalet från limen, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt puttra med.

8

Ta bort benen ur torsken och skär den i tärningar och lägg ner i pannan.

9

Skölj och strimla sockerärtor, salladslök och thaibasilikan, vänd ner i såsen. Smaka av med lite salt. När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras.

Näringsvärde: Kcal: 676 Fett: 35 g Protein: 35 g Kolhydrater: 58 g

Bild:

Linnea Swärd