Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 st | Rödbetor Färsk | |
6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Cayennepeppar | |
1 msk | Paprikakrydda | |
1,5 l | Vatten | |
1 tsk | Herbes de Provence | |
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 st | Hönsbuljong | |
0,5 st | Vitkål | |
3 st | Vanliga morötter | |
3 msk | Olivolja |
Hacka lök och vitlök. Skala morötter och rödbetor. Skär morot, rödbetor och kål i bitar. Fräs lök och vitlök i oljan och tillsätt rotfrukter och kål när löken mjuknat.
Fräs en stund och tillsätt sedan kryddor, buljong och vatten. Koka tills allt har blivit mjukt men har lite spänst kvar. Det tar ca 20 minuter.
Näringsvärde: Energi (kcal) 210,5, Protein (g) 4,0, Fett (g) 10,1, Kolhydrater (g) 22,7
Bild:
Linnea Swärd
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Provensalsk Kryddblandning 35g Albert Ménès