Gå vidare till huvudinnehåll
Het korvgryta på salsiccia med piri piri och färsk salvia
Fredrik Jonsson

Het korvgryta på salsiccia med piri piri och färsk salvia

40 minEnkelt
227,55 kr
4 portioner32,29 kr per portion
Smakrik korvgryta med lite sting!

Bulgur
1 stGrönsaksbuljong
3 dlBulgur
125 gSalladsmix
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
6 dlVatten
Korvgryta
2 mskTomatpuré
1 krmVitpeppar Malen
0,5 stZucchini
2 krmSalt Fint
300 gSalsiccia
0,5 stAubergine
2 klyftaVitlök Vanlig
2,5 dlVispgrädde
1 dlVatten
0,5 stChilipeppar Röd
0,25 stSalvia - färsk
2 mskRapsolja
1 tskSambal Oelek
1 stGul lök
Instruktioner
1

Skala och grovhacka gul lök. Kärna ur och finhacka chili. Skala och hacka vitlök. Skär korven i större bitar. Tärna aubergine och zucchini.

2

Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs gul lök och chili i oljan. Salta och peppra. Tillsätt därefter den delade korven och stek på hög värme tillsammans med lök och chili. Blanda i aubergine och zucchini och stek i cirka fem minuter.

3

Tillsätt den hackade vitlöken, Sambal Oelek och tomatpuré. Rör om. Häll på grädde och vatten. Finhacka salvia och rör ned i grytan. Koka upp och låt småputtra på svag värme i cirka 10-15minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet för 4 personer. Addera en grönsaksbuljongtärning i det kokande vattnet. Rör i olivolja medan den varma, färdigkokta, bulgurn står och drar.

Garnera grytan med färsk salvia och servera tillsammans med bulgur och grönsallad.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tszEzirLAzE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bild:

Emma Mattsson