Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Cottage cheese Naturell | |
Ugnspannkaka | ||
200 g | Palsternacka | |
1 tsk | Bakpulver | |
140 g | Bacon Tärnat | |
4 dl | Mjölk | |
4 st | Ägg | |
1 tsk | Fiberhusk | |
2 dl | Glutenfri mix | |
200 g | Morötter | |
1 dl | Havremjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
Rårörda lingon | ||
1 dl | Strösocker | |
225 g | Lingon Fryst |
Rårörda lingon: Blanda frysta lingon med socker i en bunke och rör om. Rör om några gånger då och då så att sockret löser sig. Låt lingonen stå framme i rumstemperatur till servering.
Ugnspannkaka: Värm ugnen till 225 grader.
Lägg bacon i en ugnsform (25x35 cm) och stek i ugnen i ca 5-10 min.
Blanda glutenfri mjölmix, havremjöl, bakpulver, fiberhusk och salt i en bunke.
Vispa ner hälften av mjölken till en klumpfri smet.
Vispa ner äggen ett i taget i smeten.
Tillsätt den resterande mjölken och vispa ihop till en slät smet. Låt svälla i ca 10 min.
Skala och grovriv palsternacka och morot och blanda ner i smeten.
Häll smeten i ugnsformen över det stekta baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Låt pannkakan svalna innan du skär upp den i bitar. Servera med de rårörda lingonen och keso.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt