Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
500 g | Rotselleri | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Röda Linser Torkade | |
300 g | Potatis | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Purjolök | |
300 g | Morötter | |
8 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Rökt paprikapulver | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
140 g | Bacon Tärnat | |
1 msk | Persilja - fryst | |
Bröd | ||
1 msk | Olivolja | |
50 g | Grana Padano | |
150 g | Lantbröd |
Värm ugnen till 200 grader.
Gryta: Skölj och strimla purjolök. Skala och riv vitlök. Skala och tärna potatis, morötter och rotselleri. Halvera cocktailtomaterna och lägg åt sidan.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, vitlök, rotfrukter och bacon tillsammans med rökt paprikapulver i ca 4-5 min under omrörning. Tillsätt persilja och vin och puttra samman.
Tillsätt vatten, tomatpuré, grönsaksbuljong, röda linser och de halverade cocktailtomaterna. Låt grytan puttra på medelvärme under lock i ca 30 min. Rör om då och då så att linserna inte bränns vid. Spä med mer vatten om det behövs. Smaka av grytan med salt och peppar.
Bröd: Skär brödskivorna i trekanter och pensla med olja. Finriv osten och fördela över brödskivorna. Gratinera i ugnen i ca 10 min.
Servera grytan med ostgratinerat bröd.
Näringsvärde: 716 kcal, 30 g protein, 26 g fett, 81 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt