Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 st | Ägg | |
700 g | Potatis | |
100 g | Smör | |
100 g | Pepparrot | |
Torsk | ||
3 msk | Fiskfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 l | Vatten | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
1 st | Aluminiumfolie | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Koka äggen i ca 8 min.
Torsk: Salta och peppra torskryggfiléerna och låt de ligga på en skärbräda i 10 min. Koka upp vatten och fiskfond i en bred kastrull.
Sjud fisken på låg värme under lock i ca 5 min. Ta upp fisken med en hålslev och lägg fisken på ett fat. Täck med folie så att fisken håller värmen.
Tillbehör: Smält smöret i en liten kastrull.
Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.
Skala och grovhacka äggen.
Dela sockerärtorna på längden. Sjud sockerärtorna tillsammans med gröna ärtor i vatten i en kastrull på spisen ca 1 min. Sila av vattnet.
Toppa fisken med hackat ägg, riven pepparrot och ringla över skirat smör. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Näringsvärde: 543 kcal, 38 g protein, 25 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Torskryggfilé Fryst MSC 420g Findus