Gå vidare till huvudinnehåll
Spenat och Chevrelasagne
Mari Bergman

Spenat och Chevrelasagne

45 minEnkelt
335,50 kr
4 portioner 40,10 kr per portion
Supergod chevrelasagne som med fördel serveras med en frisk rödbetssallad.

Lasagne
1 tskBasilika - torkad
1 stGul lök
1 dlVatten
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
200 gGetost, Chevre
2 klyftaVitlök
200 gSpenat Blad
0,5 tskSambal Oelek
0,5 mskOlivolja
300 gPasserade Tomater
1 tskHonung
200 gFärska lasagneplattor
1 mskTomatpuré
1,5 tskSalt
Sallad
1 stRödbetor
1 mskOlivolja
1 stPalsternacka
1 krmSalt
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i lite olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt passerade tomater, vatten, sambal oelek, tomatpuré, honung, basilika, salt och peppar och låt det få ett uppkok.

3

Skär chèvreosten i mindre bitar och blanda med creme fraiche i en bunken.

4

Häll lite tomatsås i botten av en ugnsfast form. Dela lasagneplattorna i lika stora längder. Lägg på ett lager lasagneplattor och bre över hälften av chevreröran. Strö över lite av den tinade spenaten. Fortsätt att varva tomatsås, lasagneplattor, chevreröra och spenat. Avsluta med ett lager chevreröra och tomatsås. Sätt in i ugnen ca 20 min.

5

Sallad: Skala och riv palsternackan och rödbetan fint på ett rivjärn. Tillsätt balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Näringsvärde: 705 Kcal 22g protein 42g fett 56g kolhydrater

SMAKLIG MÅLTID!

Bild:

Linnea Swärd