Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig broccolisallad med äpple och valnötter
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Krämig broccolisallad med äpple och valnötter

20 minEnkelt
131,85 kr
6 portioner 16,36 kr per portion
Ett underbart gott recept på vegansk sallad med färsk broccoli, saftigt äpple och crunchiga valnötter. Receptet är superenkelt att göra och går dessutom fort. Vår krämiga broccolisallad passar perfekt som tillbehör till middag eller till en festbuffé.

Broccolisallad
1 stÄpplen
50 gValnötter
750 gBroccoli Färsk
Dressing
3 dlVegansk majonnäs
2,5 mskStrösocker
3 krmSalt
3 krmSvartpeppar Malen
3 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Skär bort stammen på broccolin och skär broccolibuketter i mindre bitar. Skär äpplet i mindre bitar och lägg broccoli och äpple i en skål. Grovhacka valnötter och strö över.

2

Dressing: Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, strösocker, salt och svartpeppar.

3

Blanda dressing och broccolisallad. Toppa gärna salladen med några extra valnötter innan servering.

Bild:

Sanna Livijn Wexell