Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 msk | Koriander - färsk | |
1 st | Kumquat | |
2 msk | Cashewnötter Naturella | |
50 g | Mynta - färsk | |
Avokadokräm | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Avokado | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,5 st | Lime | |
Ceviche | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Chilipeppar Färsk, 0,25 st | |
0,5 st | Lime | |
170 g | Handskalade Räkor | |
2 st | Salladslök | |
0,25 st | Gurka | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Mango Färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Färsk ingefära |
Ceviche: Sila av spadet från räkorna och lägg dem i en bunke.
Skala och tärna mangon smått. Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj och finstrimla salladslöken. Skölj och finhacka chili och skala och riv ingefära. Skölj och finhacka koriandern. Blanda samman allting med räkorna. Tillsätt rivet limeskal- och saft samt olja. Smaka av med salt och peppar.
Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en bunke. Tillsätt rivet limeskal- och saft, honung, olja och myntablad. Mixa samman till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna krämen i en spritspåse om du har.
Topping: Finhacka cashewnötter och skölj och skiva kumquats. Lägg upp cevichen fint på tallrik och toppa med cashewnötter, kumquatsskivor, korianderblad och myntablad. Klicka eller spritsa avokadokräm snyggt på tallriken. Ät och njut!
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant