Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Vispgrädde | |
500 g | Jordgubbar Färska | |
2 msk | Florsocker | |
100 g | Savoiardikex | |
50 g | Maränger | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
500 g | Mascarpone | |
1 st | Apelsin |
Jordgubbsdessert: Blanda mascarpone, vaniljsocker och florsocker i en skål. Vispa lite lätt med en elvisp. Skölj apelsinen och riv i apelsinskal.
Vispa grädden fluffig.
Skölj och dela jordgubbarna i kvartar.
Dela varje kex i två bitar.
Ta fram 8 vackra glas och fördela en kexbit i botten. Pressa över lite apelsinsaft och varva sedan med marscarponekräm, jordgubbar, grädde och krossad maräng. Gör 3 lager och toppa med fina jordgubbar. Ät och njut!
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1