Gå vidare till huvudinnehåll
Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng
Mari Bergman

Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng

20 minEnkelt
En enkel men väldigt god dessert. Mascarponekrämen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen. Vispgrädden går även den bra att vispa i förväg och förvara i kylen. Perfekt så att man istället för att stå i köket kan umgås med sina gäster.

2,5 dlVispgrädde
500 gJordgubbar Färska
2 mskFlorsocker
100 gSavoiardikex
50 gMaränger
2 tskVaniljsocker
500 gMascarpone
1 stApelsin
Instruktioner
1

Jordgubbsdessert: Blanda mascarpone, vaniljsocker och florsocker i en skål. Vispa lite lätt med en elvisp. Skölj apelsinen och riv i apelsinskal.

2

Vispa grädden fluffig.

3

Skölj och dela jordgubbarna i kvartar.

4

Dela varje kex i två bitar.

5

Ta fram 8 vackra glas och fördela en kexbit i botten. Pressa över lite apelsinsaft och varva sedan med marscarponekräm, jordgubbar, grädde och krossad maräng. Gör 3 lager och toppa med fina jordgubbar. Ät och njut!

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir

272,15 kr
8 portioner • 25,56 kr per portion
Arla Köket® Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
30,95 kr61,90 kr /l

Jordgubbar Klass1 Spanien

2 Jordgubbar Klass1

Spanien, 250 g
89,90 kr179,80 kr /kg

Garant Florsocker Fairtrade 500g Garant
17,50 kr35,00 kr /kg

Balocco Savoiardikex 200g Balocco
28,95 kr144,75 kr /kg

Garant Marängtoppar 120g Garant
26,50 kr220,83 kr /kg

Dr. Oetker Vaniljsocker 160g Dr.Oetker
21,95 kr137,19 kr /kg

Michelangelo Mascarpone 35% 250g Michelangelo
69,90 kr139,80 kr /kg

Apelsin i Nät "Navelinas" klass1 Spanien
25,95 kr25,95 kr /kg