Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Majsstärkelse | |
5 st | Bakpotatis | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Körvel - färsk | |
280 g | Bacon Skivat | |
200 g | Parmesanost | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,3 st | Basilika - färsk |
Italiensk potatiskaka: Sätt ugnen på 185 grader. Klä insidan av en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga ner skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på långsidorna av formen. Lägg baconskivorna som ”takpannor” så att skivorna överlappar varandra.
Skala och riv potatisen grovt, riv även parmesanosten grovt. Finhacka basilika och körvel. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och majsstärkelse i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Vik över baconändarna så att skarvarna möts.
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå då potatiskakan ska ligga under press när den gräddas. Risken är annars att baconskivorna släpper från ovansidan.
Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 min. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 tim. På så sätt kan du enklare skära upp potatiskakan i fina skivor. Det går också bra att förbereda kakan dagen innan.
Servering: Skär potatiskakan i tjocka skivor och värm dem i ugnen eller i en stekpanna.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria