Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig gratäng
Mari Bergman

Krämig gratäng

45 minEnkelt
277,25 kr
4 portioner 24,35 kr per portion
Den här vegetariska gratängen mättar ordentligt samtidigt som den inte känns för tung, supergod!

Tillbehör
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
Gratäng
1,5 dlMellanmjölk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskVitvinsvinäger
0,5 stGul lök
1 mskOlivolja
390 gKrossade Tomater
1 krmSalt
600 gPotatis
2 tskPaprikakrydda
50 gGrana Padano
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVegetarisk Färs
1 dlVatten
2 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt potatis.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt sojafärsen och krydda med spiskummin och paprikapulver. Bryn färsen så att den blir helt tinad och varm. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak och låt såsen puttra ihop i 5 min.

4

Riv osten och blanda med crème fraiche i en skål. Tillsätt mjölken och blanda om till en kräm.

5

Varva potatisskivor och färssås. Toppa med crème fraiche-röran och gratinera i ugnen ca 10-15 min tills den har fått fin färg.

6

Tillbehör: Skölj och och halvera tomaterna. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.

Servera gratängen tillsammans med tomat och gurka.

Näringsvärde per portion: 467 kcal, 24 g protein, 21 g fett, 40 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd