Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gurka | |
Gratäng | ||
1,5 dl | Mellanmjölk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Salt | |
600 g | Potatis | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
50 g | Grana Padano | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
1 dl | Vatten | |
2 tsk | Spiskummin |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt potatis.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt sojafärsen och krydda med spiskummin och paprikapulver. Bryn färsen så att den blir helt tinad och varm. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak och låt såsen puttra ihop i 5 min.
Riv osten och blanda med crème fraiche i en skål. Tillsätt mjölken och blanda om till en kräm.
Varva potatisskivor och färssås. Toppa med crème fraiche-röran och gratinera i ugnen ca 10-15 min tills den har fått fin färg.
Tillbehör: Skölj och och halvera tomaterna. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
Servera gratängen tillsammans med tomat och gurka.
Näringsvärde per portion: 467 kcal, 24 g protein, 21 g fett, 40 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria