Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ingredienser | ||
200 g | Burrata | |
Bakade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt | |
2 tsk | Rapsolja | |
500 g | Körsbärstomater | |
Gremolata | ||
1 st | Citron - Eko | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Basilika - färsk | |
3 krm | Salt | |
0,5 dl | Rapsolja | |
Pumpakrisp | ||
1 msk | Pumpakärnor | |
1 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 150 grader.
Bakade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta tomaterna i ca 30-40 min.
Ta ut tomaterna och låt svalna.
Gremolata: Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, olja, salt och peppar till en gremolata. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft strax innan servering.
Pumpakrisp: Rosta pumpafröna gyllene i en varm stekpanna med lite flingsalt. Låt svalna och finhacka.
Servering: Skär burratan i mindre bitar. Fördela tomater, burrata och gremolata i små portionsskålar. Toppa med pumpakrisp.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt