Gå vidare till huvudinnehåll
Revbensspjäll till jul
Mathem

Revbensspjäll till jul

1 t 30 minEnkelt
274,75 kr
8 portioner 27,80 kr per portion
Dags för julmat; här är ett gott recept på revbensspjäll till jul. Använd en färdig god marinad för att förenkla i julstöket.

1 kgRevbensspjäll
10 stVitpeppar Hel
1 tskSalt
2 stLagerblad
1,5 dlAllroundmarinad
Instruktioner
1

Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.

2

Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.

3

Koka upp och skumma med en slev.

4

Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.

5

Värm ugnen till 200 grader.

6

Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Vänd runt dem och lägg över på en plåt. Stek i ugn i ca 20 minuter så att de får fin gyllenbrun färg och är genomvarma.