Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
125 g | Strösocker | |
3 dl | Standardmjölk | |
6 g | Vaniljstång, 3 st | |
7 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Råsocker Strö | |
12 st | Ägg |
Sätt ugnen på 90°C. Koka under omrörning upp mjölk, vaniljstänger och –frön samt socker i en kastrull. Ta av värmen. Låt stå och dra 20 min.
Separera äggen gulor från vitorna. Spara vitorna till annat tillfälle. Tillsätt äggulor och grädde i kastrullen, rör till en jämn smet. Sila genom en finmaskig sil. Fördela äggsmeten i tjocka kaffekoppar eller andra ugnsfasta portionsformar.
Häll hett vatten i en långpanna och baka crème brûléerna i vattenbad i ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna.
Strössla råsocker över formarna just innan servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills brûléerna fått fin färg, eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement, men passa noga så att de inte bränns.
Bild:
Roland Persson