Gå vidare till huvudinnehåll
Grillade lammracks med pistage och rosmarin
Mari Bergman

Grillade lammracks med pistage och rosmarin

3 tEnkelt
391,95 kr
4 portioner 55,42 kr per portion
Många gillar lamm bäst rosa, och då ska innertemperaturen ligga på mellan 56 och 60 grader. Smör, vitlök, rosmarin och timjan tar lammköttets smak till nya höjder, men prova också att rulla dina lammracks i krossade pistagenötter som i detta recept.

2 krmSvartpeppar
0,25 stRosmarin - färsk
450 gLammracks
25 gSmör
150 gPistagenötter
1 tskSalt
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Salta och peppra lammracksen ordentligt runt om.

2

Repa och mortla samman rosmarinblad, vitlök och skalade pistagenötter till en grovmalen blandning. Tillsätt olivoljan.

3

Gnid in lammracksen runt om med pistageblandningen. Plasta in lammet och förvara i kylen i cirka 2 timmar.

4

Värm ugnen till 130 grader.

5

Ta ut lammracksen ur kylen och låt dem bli rumstempererade.

6

Ta bort plasten och lägg över lammracksen med fettsidan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med skivat smör och sätt in lammracksen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

7

Sätt på grillvärme efter 20 minuter och grilla lammracksen i 5 minuter. Ta ut dem och låt vila på en skärbräda med fettsidan upp i 10 minuter.

8

Skiva lammracksen mellan varje ben och lägg upp på ett fat.

Bild:

Roland Persson