Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar | |
0,25 st | Rosmarin - färsk | |
450 g | Lammracks | |
25 g | Smör | |
150 g | Pistagenötter | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Salta och peppra lammracksen ordentligt runt om.
Repa och mortla samman rosmarinblad, vitlök och skalade pistagenötter till en grovmalen blandning. Tillsätt olivoljan.
Gnid in lammracksen runt om med pistageblandningen. Plasta in lammet och förvara i kylen i cirka 2 timmar.
Värm ugnen till 130 grader.
Ta ut lammracksen ur kylen och låt dem bli rumstempererade.
Ta bort plasten och lägg över lammracksen med fettsidan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med skivat smör och sätt in lammracksen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Sätt på grillvärme efter 20 minuter och grilla lammracksen i 5 minuter. Ta ut dem och låt vila på en skärbräda med fettsidan upp i 10 minuter.
Skiva lammracksen mellan varje ben och lägg upp på ett fat.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt