Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
Soppa | ||
150 g | Salami pålägg | |
1,5 l | Hönsbuljong | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Purjolök | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 dl | Risoni | |
1 tsk | Timjan | |
2 st | Morötter |
Tina ärterna.
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala morötter och vitlök, tärna morötterna fint och skiva vitlöken fint. Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna ringar.
Fräs alla grönsakerna i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till.
Blanda ner buljong och timjan och låt koka upp. Tillsätt risoni och låt soppan koka enligt anvisningen på risoniförpackningen.
Strimla salamin och hacka persiljan.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt salami, ärter och persilja.
Servera soppan med brödet.