Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad morots- och blomkålssallad med gula linser
GoGreen

Rostad morots- och blomkålssallad med gula linser

30 minEnkelt
214,10 kr
4 portioner25,32 kr per portion
Ett receptet gjort på våra svenskodlade gula linser, som tillsammans med vitlöksrostad blomkål och morot blir till en härlig sallad. Servera gärna med yoghurtdipp med fräsch smak av dill och citron.

100 gFetaost
1 klyftaVitlök Vanlig
150 gVanliga morötter
1 mskRapsolja
100 gBlomkål Färsk
380 gLinser, (4 dl)
80 gFärsk bladspenat
Dipp
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 stCitron
0,5 tskSalt Fint
0,5 stDill - färsk, (0,5 dl)
0,5 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Koka linserna enligt anvisningarna på paketet.

2

Skär ner morötterna och blomkålen i mindre bitar. Dela och krossa en vitlöksklyfta.

3

Lägg på bakplåtspapper och ringla lite olja och salt över tillsammans med den krossade vitlöken. Rosta i ugnen i ca 20 min, tills de fått färg och mjuknat.

4

Smula fetaosten och hacka dillen. Gör dippen medan morot och blomkål går rostas i ugnen.

5

Blanda turkisk yoghurt med salt, svartpeppar, pressad citron, rivet citronzest och dill.

6

Servera de rostade grönsakerna med den ljumna linserna, salladen och dippen.