Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Fetaost | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Rapsolja | |
100 g | Blomkål Färsk | |
380 g | Linser, (4 dl) | |
80 g | Färsk bladspenat | |
Dipp | ||
2,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Dill - färsk, (0,5 dl) | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen |
Koka linserna enligt anvisningarna på paketet.
Skär ner morötterna och blomkålen i mindre bitar. Dela och krossa en vitlöksklyfta.
Lägg på bakplåtspapper och ringla lite olja och salt över tillsammans med den krossade vitlöken. Rosta i ugnen i ca 20 min, tills de fått färg och mjuknat.
Smula fetaosten och hacka dillen. Gör dippen medan morot och blomkål går rostas i ugnen.
Blanda turkisk yoghurt med salt, svartpeppar, pressad citron, rivet citronzest och dill.
Servera de rostade grönsakerna med den ljumna linserna, salladen och dippen.
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria