Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Majonnäs | |
0,5 st | Gurka | |
3 st | Lime | |
1 tsk | Strösocker | |
1 st | Avokado | |
1 st | Rödlök | |
3 msk | Matolja | |
1 st | Morötter | |
0,5 tsk | Salt | |
8 st | Tortilla - Små | |
400 g | Flankstek | |
3 msk | Koriander - färsk | |
1 dl | Kidneybönor | |
1 dl | Chunky Salsa Hot | |
1 msk | Taco Kryddmix Original | |
0,5 st | Tomater |
Marinad: Skär rödlöken tunt. Blanda rödlök ,socker, salt och juice från 1 st lime. Massera köttet med marinaden och låt stå minst 30 min.
Avocadomajonnäs: Mixa avocado & citronsaft till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar.
Salsa: Tärna tomaten i 1 cm stora bitar. Blanda chunky salsa med tomat, ½ pressad lime, kidneybönor och 2 msk hackad koriander.
Stek flanken i ca 4-5 min i olja och krydda med tacokrydda. Låt köttet vila i 5 min innan det skärs upp i strimlor. Skär moroten i centimeterstora bitar. Hetta upp en stekpanna och rosta moroten med 1 msk olja och lite salt.
Fördela allt i tortillabröden och servera med avokadomajonnäsen. Servera med limeklyftor och koriander.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flankstek Johan Jureskog Selection